Geen categorie

Zelf sleutelen?

Dit gereedschap hoort in ieder geval in je kist.

Zelf sleutelen aan je auto kan je een goed gevoel geven. Niet alleen zullen de kosten van het onderhoud behoorlijk lager worden, wat een goed argument is om thuis uit te leggen waarom je het doet, maar vooral de voldoening van iets repareren, maakt dat steeds meer mensen er voor kiezen.

We hebben kort op een rijtje gezet wat voor gereedschap je in ieder geval nodig hebt om een goede start te maken. Belangrijk hierbij is, laat de goedkope rommel links liggen. Dat lijkt voordelig, maar uiteindelijk verpest het je plezier van het sleutelen als je weer eens staat te vloeken omdat iets kapot gaat of gewoon niet doet wat het moet doen.

Een goede dopsleutelset is de basis van alles. De meeste zaken aan een auto zitten vast met bouten. Waar je een dopsleutel kunt gebruiken, gaat het sneller dan met steeksleutels en kun je meer kracht zetten.

Een goede ring- en steeksleutelset heb je nodig voor alle bouten waar je niet met een dopsleutel bij kunt, of bijvoorbeeld om een moer tegen te houden bij het losdraaien.

Verschillende soorten tangen om te knijpen, knippen, vast te houden etc. Smalle, brede, puntig, plat. Breid je selectie langzaam uit.

Een goede set schroevendraaiers met in ieder geval sleufprofiel- en kruiskopschroevendraaiers.

De krik die bij je auto zit, is alleen voor noodgevallen. Regel dus een goede garagekrik, laag genoeg om onder je auto te rijden, liefst lichtgewicht, zodat hij makkelijker te tillen is, met genoeg capaciteit voor je auto.

Een momentsleutel om bouten met de juiste kracht aan te draaien. Voor wielbouten hebben we speciale krachtdoppen met een kunststof huls zodat je velg niet beschadigt. (op de afbeelding in drie maten)

Related posts

Leave a Comment

WhatsApp chat